<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Бізнес
Технології
23.03.2021 978

Маск обіцяє висадитися на Марсі задовго до 2030 року

Компанія Ілона Маска SpaceX збирається посадити свої ракети Starship на поверхню Марса задовго до 2030 року.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву Ілона Маска.

У лютому приватна космічна компанія зібрала близько 850 мільйонів доларів власного капіталу на розвиток проєкту, попри те, що прототип ракети Starship вибухнув під час посадки після випробувального запуску.

Ілон Маск заявив, що має намір організувати подорож японського мільярдера Юсаки Маєзави до Місяця на Starship у 2023 році.

Компанія вже завершила збір першого демонстратора надважкого прискорювача для корабля Starship. Незабаром мають відбутися його наземні випробування.

Компанія SpaceX вперше провела успішне випробування трьох двигунів Raptor прототипу космічного корабля Starship SN10 "статичним вогнем", включивши їх на кілька секунд. Попередні запуски прототипів SN8 і SN9 відбулися в грудні 2020 року і 2 лютого цього року. Обидва польоти пройшли успішно, але при посадці SN8 і SN9 сильно вдарилися об посадочні майданчики та вибухнули.

Ці польоти є важливою частиною розвитку Starship, який SpaceX розглядає як засіб, яке зробить колонізацію Марса економічно доцільною.

Оценка материала:

5.00 / 1
Маск обіцяє висадитися на Марсі задовго до 2030 року 5.00 5 1
Бізнес / Технології
23.03.2021 978
Еще материалы раздела «Технології»