<
НОВИНИ ДНЯ: Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпекувсі новини дня
Бізнес
Економіка
24.03.2021 519

У Мінфіні розповіли про етапи податкової амністії

В Україні планують провести податкову амністію, після якої влада перевірятиме джерела коштів громадян для дорогих покупок.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна, який був опублікований в середу, 24 березня.

"З одного боку, ми даємо пряник - це можливість легалізувати свої доходи, з яких не сплачено податки. З іншого боку, той, хто зараз не задекларує доходи, після закінчення амністії буде відповідати перед законом", - сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Зокрема, до тих, хто не захоче скористатися можливістю "нульового декларування", податківці будуть застосовувати "непрямі методи" виявлення порушень - грубо кажучи, порівнювати доходи з витратами і способом життя.

"Після закінчення амністії ми почнемо оцінювати громадян за видатками: будемо питати і перевіряти, а на яких офіційних підставах ви заробили кошти, щоб купити будинок, автомобіль тощо", - пояснює глава Мінфіну.

Зазначається, що провести амністію пропонується за рік - з 1 липня 2021 року по 1 липня 2022 року. "Вибілити" можна буде майже будь-які активи, в тому числі рухоме/нерухоме майно, гроші і навіть бізнес.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Мінфіні розповіли про етапи податкової амністії 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
24.03.2021 519
Еще материалы раздела «Економіка»