НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.03.2021 613

У «Ранку з Україною» дієтологиня розповіла про користь та шкоду відомого суперфуду – зерен чіа

Зерна чіа були неймовірно популярні в ацтеків, їх використовували у релігійних церемоніях як подарунок богам. А нині цей суперфуд завойовує увагу господинь вже не перший рік. Ведучі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Лілія Ребрик і Григорій Герман дізнались, чим же корисний цей продукт та як краще його вживати.

Чіа – джерело антиоксидантів, його вже навіть встигли наректи природним антибіотиком. За результатами досліджень канадських учених – він допомагає боротися з безсонням та депресією. Тому його активно вживають у будь-якому вигляді. З ним готують смузі, пудинги, пироги та салати. До того ж, дослідження довели – у 100 грамах чіа кальцію у 5 разів більше, ніж у склянці молока.

«В цих зернах міститься велика кількість рослинного білка. До речі, не кожне зерно містить у собі 20% білка, а це амінокислоти – будівельний матеріал для нашого організму, зміцнення імунітету», – зазначила лікарка-дієтолог Лариса Бойченко в ефірі каналу «Україна».

А ще ці зерна містять чимало клітковини та складних вуглеводів. Вони не підвищують рівень цукру в організмі та стимулюють роботу кишківника.

«Якщо вживати ці зерна у невеликій кількості (до 3-х столових ложок у сирому вигляді) щодня замість інших продуктів, звичайно, це чудово сприяє схудненню. Цей продукт низькокалорійний, багатий на клітковину та білки, а все це не дає можливість накопичувати підшкірну жирову клітковину», – розповіла дієтологиня.

Проте вживати ці зерна можна не всім, людям з алергією та гострими захворюваннями кишківника чіа не рекомендовані.

Такий суперфуд – рятівна паличка від хвороб та зайвих кілограмів і вживати його краще у вигляді пудингів чи смузі.

Для корисного і поживного смузі знадобляться:

Молоко – 200-300 мл

Банан – 1 шт.

Зерна чіа – 1 ст.л.

Кориця – 1 ч.л.

Мед – 1 ст.л.

Ягоди – за смаком

Подрібнити банан, помістити його у чашу блендера, додати корицю, молоко, чіа, мед та збити до однорідності. Дати настоятись протягом 20 хвилин. Корисний сніданок чи перекус готовий!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» дієтологиня розповіла про користь та шкоду відомого суперфуду – зерен чіа 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.03.2021 613
Еще материалы раздела «Суспільство»