НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2021 529

У Кабміні прогнозують різке зменшення пенсії через 30 років

Вже через 30 років пенсії в Україні можуть знизитися майже вдвічі. Це станеться, якщо не впроваджувати накопичувальну пенсійну систему.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю РБК-Україна, яке було опубліковано в понеділок, 29 березня.

За словами Лазебної, щоб уникнути цієї ситуації, потрібно вводити накопичувальну систему пенсій.

"Якщо не накопичувати і нічого не робити, то коефіцієнт заміщення в Україні через 30 років буде 18%. Зараз він близько 30%. Це - скільки складає наша пенсія відносно заробітної плати. Це прогноз Світового банку. Тобто, наприклад, якщо зарплата 10 тисяч гривень, то пенсія - 1800 гривень", - зазначила міністр.

Лазебна підкреслила, що уряд вже в ручному режимі "дотягує" солідарні пенсії.

"У нас є п'ять мінімальних пенсійних виплат. Одна розраховується від прожиткового мінімуму для людей з маленьким стажем, інша - для людей з повним стажем, зараз становить 2400 гривень і залежить від мінімальної зарплати. Ще три ми встановлюємо урядовими рішеннями, в тому числі, доплати за віком", - заявила глава Мінсоцполітики.

Вона підкреслила, що без накопичувальної пенсії кожна держава буде в ручному режимі "латати дірки".

"В Україні потрібно будувати цивілізовану накопичувальну систему. Саме зараз і потрібно це робити. Щорічно 60 тисяч осіб через вік у нас просто позбавляються можливості брати участь у пенсійному накопиченні", - зазначила міністр, додавши, що в 77 країнах працює накопичувальна система.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Кабміні прогнозують різке зменшення пенсії через 30 років 5.00 5 1
Політика / Україна
29.03.2021 529
Еще материалы раздела «Україна»