<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.03.2021 522

Нова пошта виділила 10 млн гривень на боротьбу з COVID-19 та йде з допомогою у сільські лікарні

Компанія виділила ще 10 млн грн на боротьбу з COVID-19 і хоче спрямувати їх на допомогу лікарням у невеликих населених пунктах та благодійним фондам, які надають адресну допомогу хворим. На ці кошти буде придбане кисневе обладнання та інші медичні засоби.

«Наразі, ми бачимо, що кількість захворювань знову росте, а у лікарнях гостро стоїть питання з нестачею медичного обладнання, яке забезпечує подачу кисню хворим. Тому ми виділи додатково кошти та вже закупили для них кисневі подушки й концентратори, аби підтримати міста. А ще ми хочемо допомогти там, де зараз найпотрібніші — лікарням у маленьких містечках та селах. В них мешкають сотні тисяч українців, але увага організацій та фондів до них у рази нижча. Якщо ви знаєте, чим можна допомогти таким лікарням — розкажіть нам, і ми зробимо все, аби вирішити цю проблему», - коментує Інна Поперешнюк, співзасновниця Нової пошти.

Наприкінці минулого тижня Нова пошта вже закупила та доставила першу партію допомоги. 120 кисневих концентраторів та 100 кисневих подушок доставлено благодійним фондам у Києві (БФ «Свої»), Одесі («Корпорація монстрів») та Львові («Крила надії»). Вони надають кисневе обладнання у безкоштовне користування всім, хто цього потребує, особливо людям на дому.

«Людей масово виписують з лікарень «доліковуватися» вдома. Госпіталізації затягуються. Швидкі їдуть по кілька годин. Кожен день ми видаємо близько 30 штук. І ніяких запасів не вистачить на те, що насувається на нас. Новенькі концентратори шикуються красивим строєм, але до кінця дня їх стане набагато менше», - коментує голова благодійного фонду «Свої» Леся Литвинова на своїй фейсбук-сторінці.

165379429_3238263926409776_8275758959061908495_n_29.03.21

«Місць в стаціонарах вже не вистачає. Беруть лише важких хворих. А отже, ще більше людей потребуватимуть нашої допомоги і кисню, щоб дихати. Лише за один день ми видали 35 концентраторів. Це наш рекорд. Тому ми вдячні команді Нової пошти за неймовірну підтримку і допомогу», - прокоментувала Катерина Ножевнікова, голова БФ «Корпорація монстрів».

«Нині ми отримали суперподарунок - цілих 40 новеньких кисневих концентраторів для видачі тим, хто потребує кисневої підтримки і не може самостійно дихати. Сьогодні ці апарати роз’їдуться по всій Львівській області, щоб кожен день рятувати чиєсь життя», - коментує Наталя Липська, голова БФ «Крила Надії».

Нова пошта – корпоративний громадянин своєї країни, яка включилася у порятунок від коронавірусної інфекції з перших днів пандемії та виділила на це 48 млн грн.

Якщо ви знаєте, що у лікарні вашого села чи міста гостро не вистачає кисневого обладнання та медичних засобів для лікування коронавірусу – пишіть нам на пошту corp.com@novaposhta.ua

Оценка материала:

5.00 / 1
Нова пошта виділила 10 млн гривень на боротьбу з COVID-19 та йде з допомогою у сільські лікарні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.03.2021 522
Еще материалы раздела «Суспільство»