Бізнес
Ринки та компанії
Кількість ресторанів в Україні за рік зменшилася на 20%
Кількість ресторанів і кафе в Україні скоротилося майже на 4 тис. закладів - з 18,6 тис на початок 2020 року до 14,7 тис в січні поточного року, тобто на 20%.
Про це заявив директор аналітичного центру "Ресторани України" Ольга Насонова, повідомляє Інтерфакс-Україна.
"Згідно з негативним сценарієм, в березні минулого року прогнозувалося скорочення числа закладів майже вдвічі. Як бачимо, наш ринок показав відносну стійкість. У грошовому вираженні скорочення числа закладів дало зниження обсягу ринку майже на 30% - до 14,1 млрд грн. Це результат фізичного закриття на час кількох локдаунов, а також відсутністю іноземних туристів ", - сказала вона.
Однак вона спрогнозувала, що вплив нинішнього локдауна на ринок буде мінімальним. "Закриються тільки ті, хто і планував закритися. Велика частина вже виробила оптимальний формат роботи", - сказала Насонова.
За її оцінкою, вже в цьому році ресторанний ринок почне відроджуватися. "Багато цікавих локації звільнилися, плюс на них знизилася орендна плата. Найбільш затребувані зараз гібридні формати - магазини-кафе, магазини-бари", - зазначила Насонова.