<
НОВИНИ ДНЯ: Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великденьвсі новини дня
Бізнес
Економіка
30.03.2021 453

У МВФ назвали ключовий пункт програми з Україною

Глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман назвав ключовою частиною програми stand by для України збереження системи інфляційного таргетування і режиму гнучкого курсоутворення.

Про умови співробітництва фонду з Україною він розповів в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

"Збереження цих реформ (організаційної та інституційної реформ Нацбанку - ІФ) та постійний прогрес у зміцненні НБУ є ключовою частиною нинішньої програми stand-by з Україною. Зокрема, з позицій економічної політики це означає збереження системи інфляційного таргетування і режиму гнучкого курсоутворення", - сказав він.

Він зазначив, що Україні важливо продовжувати посилення банківського регулювання і нагляду для забезпечення безпеки банківської системи і можливості продовжувати кредитування домогосподарств і компаній.

За словами Люнгмана, надзвичайно важливо захистити НБУ і його персонал від надмірного зовнішнього тиску, оскільки політика, яка, за його словами, сприятиме економічній стабільності і добробуту українців, не завжди буде користуватися широкою популярністю.

Також представник МВФ критично прокоментував регулювання цін на газ. За його словами, фонд підтримує програму субсидій.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МВФ назвали ключовий пункт програми з Україною 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
30.03.2021 453
Еще материалы раздела «Економіка»