Життя та Стиль
Суспільство
Григорій Герман розповів, як приготувати українську інтерпретацією традиційної мексиканської страви – буріто
В авторській рубриці «Смачний ранок» Григорій Герман поділився рецептом мексиканської страви – буріто, адаптованої до українських продуктів. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» відомий кулінар розповів, як всього за 30 хвилин приготувати екзотичну страву, яку можна розібрати на три різні рецепти.
Буріто – коржик із начинкою по-мексиканськи. Ця страва неймовірно смачна, до того ж, як виявилось, готується дуже швидко та легко, а замінити незвичні мексиканські інгредієнти – тортілью та кактус у начинці можна доступними для українців продуктами.
Для приготування буріто за рецептом ведучого каналу «Україна» вам знадобляться:
Курячі стегна – 4 шт.
Апельсиновий сік – 250 мл
Паприка, мелений імбир і часник
Капуста пекінська – 1 шт.
Цибуля червона – 1 шт.
Олія оливкова – 2 ст.л.
Лаваш тонкий – 1 шт.
Авокадо – 1 шт.
Коктейльні помідори – 2 шт.
Чилі – 1 шт.
Лайм – 1 шт.
Сир фета – 50 г
Кінза, сіль і перець
Спочатку слід замаринувати курячі стегна у мексиканському стилі. Для цього додати до м’яса паприку, сушений часник, імбир і сіль. Добряче змастити спеціями курку. Залити апельсиновим соком і додати трохи рослинної олії. Відкласти на годинку маринуватись. А після цього відправити курку в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.
Для соусу гуакамоле треба дістати ложкою м’якоть авокадо, порізати його кубиками. Подрібнити помідори та половинку червоної цибулі, додати їх до авокадо і вичавити сік з половини лайму. За допомогою виделки довести авокадо до стану пюре. Поперчити та посолити, додати подрібнену кінзу. Ретельно перемішати соус.
Другу половинку цибулі нарізати напівкільцями, додати сіль, оцет і сік половини лайму. Залишити маринуватись.
Капусту нашинкувати, перець чилі очистити від зерен і нарізати тонкими смужками. Готову курку дістати з духовки. Зняти шкірочку, а м’ясо обібрати та залишити у соусі.
Тонкий круглий лаваш викласти на дощечку і розрізати від середини до одного краю. На одну умовну четвертину лавашу викласти фету, на другу – гуакамоле, на третю – капусту з чилі, а на четверту – м’ясо. Загорнути частини по черзі. Прикрасити маринованою цибулею. Смачного!
Оценка материала:
Григорій Герман розповів, як приготувати українську інтерпретацією традиційної мексиканської страви – буріто31.03.2021