<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.03.2021 721

Григорій Герман розповів, як приготувати українську інтерпретацією традиційної мексиканської страви – буріто

В авторській рубриці «Смачний ранок» Григорій Герман поділився рецептом мексиканської страви – буріто, адаптованої до українських продуктів. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» відомий кулінар розповів, як всього за 30 хвилин приготувати екзотичну страву, яку можна розібрати на три різні рецепти.

Буріто – коржик із начинкою по-мексиканськи. Ця страва неймовірно смачна, до того ж, як виявилось, готується дуже швидко та легко, а замінити незвичні мексиканські інгредієнти – тортілью та кактус у начинці можна доступними для українців продуктами.

Для приготування буріто за рецептом ведучого каналу «Україна» вам знадобляться:

Курячі стегна – 4 шт.

Апельсиновий сік – 250 мл

Паприка, мелений імбир і часник

Капуста пекінська – 1 шт.

Цибуля червона – 1 шт.

Олія оливкова – 2 ст.л.

Лаваш тонкий – 1 шт.

Авокадо – 1 шт.

Коктейльні помідори – 2 шт.

Чилі – 1 шт.

Лайм – 1 шт.

Сир фета – 50 г

Кінза, сіль і перець

Спочатку слід замаринувати курячі стегна у мексиканському стилі. Для цього додати до м’яса паприку, сушений часник, імбир і сіль. Добряче змастити спеціями курку. Залити апельсиновим соком і додати трохи рослинної олії. Відкласти на годинку маринуватись. А після цього відправити курку в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.

Для соусу гуакамоле треба дістати ложкою м’якоть авокадо, порізати його кубиками. Подрібнити помідори та половинку червоної цибулі, додати їх до авокадо і вичавити сік з половини лайму. За допомогою виделки довести авокадо до стану пюре. Поперчити та посолити, додати подрібнену кінзу. Ретельно перемішати соус.

Другу половинку цибулі нарізати напівкільцями, додати сіль, оцет і сік половини лайму. Залишити маринуватись.

Капусту нашинкувати, перець чилі очистити від зерен і нарізати тонкими смужками. Готову курку дістати з духовки. Зняти шкірочку, а м’ясо обібрати та залишити у соусі.

Тонкий круглий лаваш викласти на дощечку і розрізати від середини до одного краю. На одну умовну четвертину лавашу викласти фету, на другу – гуакамоле, на третю – капусту з чилі, а на четверту – м’ясо. Загорнути частини по черзі. Прикрасити маринованою цибулею. Смачного!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Григорій Герман розповів, як приготувати українську інтерпретацією традиційної мексиканської страви – буріто 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
31.03.2021 721
Еще материалы раздела «Суспільство»