НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Політика
Європа
31.03.2021 533

Єврокомісія подає судовий позов проти Польщі

Єврокомісія подала до Європейського суду юстиції позов проти Польщі. Країну звинувачують у порушенні прав суддів і принципу незалежності судової системи.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами єврокомісара з питань юстиції Дідьє Рейндерса, Єврокомісія прийняла важливе рішення щодо захисту прав суддів і правової держави в Польщі.

"Єврокомісія прийняла рішення про подання до Європейського суду юстиції позову проти Польщі. Це частина процедури усунення порушень у польському законі про реформу судової системи, який набув чинності у лютому 2020 року. Єврокомісія почала процедуру усунення порушень Польщі у квітні 2020 року", - сказав він.

Рейндерс також додав, що закон про реформу судової системи Польщі підриває принцип незалежності судової системи і дозволяє чинити тиск на суддів, які ризикують звільненням за рішенням держави. Принципи ЄС вимагають, щоб будь-які рішення про скасування імунітету суддів приймалися не державою, а незалежним органом.

Єврокомісія вимагає скасування закону про реформу судової системи або припинення його дії з негайним скасуванням усіх положень, що стосуються припинення повноважень суддів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Єврокомісія подає судовий позов проти Польщі 5.00 5 1
Політика / Європа
31.03.2021 533
Еще материалы раздела «Європа»