<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Європейські банки, що залишилися в Росії, потроїли прибутки з початку війни, - Bloomberg  Чому Україна не змогла зупинити наступ Росії на Харків: Spiegel назвав три причини  Як приготувати швидкий пиріг з куркою: рецептом ділиться фудблогерка  Вчені майже розшифрували таємну мову орангутанів: що вони виявили – дослідження  Сі Цзіньпін заявив Путіну, що китайсько-російські зв'язки мають продовжуватись "поколіннями"  Чоловікам для перетину кордону знадобиться ще один документ. У ДПСУ розповіли деталівсі новини дня
Політика
Україна
02.04.2021 491

Байден сьогодні вперше поговорить із Зеленським, - Politico

Президент Сполучених Штатів Джо Байден і президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 2 квітня, проведуть телефонну розмову. Це буде перша бесіда лідерів держав з того часу, як Байден вступив на посаду.

Про це повідомляє Politico з посиланням на два джерела.

За словами джерела видання, українські офіційні особи наполягали на дзвінку між Зеленським і Байденом протягом декількох тижнів. Зокрема, під час недавнього дзвінка між радником з національної безпеки Джейком Салліваном і главою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адміністрація Байдена відкладає телефонну розмову з Зеленським, очікуючи від президента України великих зусиль у боротьбі з корупцією і ряду реформ.

Як пояснив заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент, розмова має бути прикріплений діями з боку України.

Крім того, в посольстві США в Україні заявили, що Білий дім не висував Зеленському умови для того, щоб відбулася телефонна розмова з Байденом. При цьому в США відзначили, що така розмова обов'язково відбудеться.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байден сьогодні вперше поговорить із Зеленським, - Politico 5.00 5 1
Політика / Україна
02.04.2021 491
Еще материалы раздела «Україна»