<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
05.04.2021 929

США не кинуть Україну наодинці з Путіним: Зеленський говорив з Байденом

У разі агресії Росії Сполучені Штати не залишать Україну наодинці з армією Володимира Путіна.

Як повідомив в сьогоднішньому відеозверненні президент України Володимир Зеленський, про це йому сказав американський колега Джо Байден.

Два лідери провели сьогодні першу телефонну розмову, яку Зеленський назвав підтвердженням підтримки дій України на Донбасі з боку США.

«Президент Байден запевнив мене, що Україна ніколи не залишиться один на один проти агресії Росії», – зазначив Зеленський.

Під час бесіди Байден згадав події 6 січня у Вашингтоні, коли натовп прихильників екс-президента Дональда Трампа намагалася взяти штурмом Капітолій і зашкодити оголошенню перемоги Джо Байдена на виборах. У цьому контексті він зазначив, що США і України «важливо сьогодні захищати демократію».

Крім того, американський лідер згадав реалізацію і підтримав продовження в Україні реформ, зокрема, антикорупційної, судової і реформи Конституційного суду – розповіли в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«За словами президента Байдена, в питаннях боротьби з корупцією США і Україна – брати по зброї», – додав Володимир Зеленський.

Ще однією темою розмови стала участь США в Кримській платформі і майбутній візит президента Байдена до України.

Оценка материала:

5.00 / 1
США не кинуть Україну наодинці з Путіним: Зеленський говорив з Байденом 5.00 5 1
Політика / Україна
05.04.2021 929
Еще материалы раздела «Україна»