НОВИНИ ДНЯ: Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухнівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.04.2021 659

Які жінки потрапляють під вплив аб’юзера, пояснили ведучі мейковер-шоу «Місія: краса»

Хто найчастіше опиняється в токсичних стосунках з аб’юзером? Ведучі мейковер-шоу «Місія: краса» на каналі «Україна» з'ясували, в якому випадку можна змінити ситуацію і навіть врятувати пару.

Протягом 4 сезонів програми «Місія: краса» Ільяс Сахтара та Ірина Фролова спілкувалися з учасницями проєкту, які жили з аб’юзером. Цей зв'язок з часом приводить до жахливих наслідків.

«Така жінка виглядає зажатою, навіть плечі не може розправити, – сказав стиліст каналу «Україна» Ільяс Сахтара. – Вона не розуміє, що їй підходить, як вона повинна виглядати. По суті, втрачає себе, а далі буде тільки гірше».

У випусках проєкту на каналі «Україна» іноді опинялися героїні, які переживали психологічний та економічний вид «насильства». Причому жінки можуть навіть не розуміти, що страждають від впливу аб’юзера і поступово руйнують себе в таких стосунках.

– Психологічний вид «насильства»: аб’юзер знецінює, критикує, ігнорує або нехтує партнеркою.

«Дозволяючи таке ставлення до себе, жінка сама себе знецінює», – пояснила ведуча програми «Місія: краса» Ірина Фролова.

– Економічний вид «насильства»: аб’юзер розпоряджається всіма доходами, економить на жінці, обмежує її в грошах, не підтримує її фінансово, забороняє працювати або знецінює її внесок в сім'ю. «Якщо я щось хочу собі купити, то я повинна аргументувати своєму чоловікові, для чого мені потрібна ця річ», – пояснила одна з учасниць проекту «Місія: краса».

Але будь-які стосунки – це відповідальність обох сторін. І не всі жінки потрапляють під вплив аб’юзера. Найчастіше в стосунках з ним живуть партнерки з таким ставленням до себе.

- Жінка економить на собі: «Мені нічого не треба», «Навіщо мені дороге взуття/розкішна одежа?», «Мені вистачає речей, не треба нічого зайвого», «Спочатку треба все купувати дітям/батькам, потім вже мені».

- Відчуває себе винуватою в усьому, навіть якщо вона не була в тому місці, де щось трапилось.

- Знецінює себе і свої досягнення: «Мені просто пощастило», «Це все заслуги батьків/колишнього/подруги», «Таких як я, дуже багато».

- Порівнює себе з іншими не на свою користь: «Куди мені до сусідки/подруги/колеги?», «Я набагато гірша», «У мене нічого не вийде».

- Звикла бути на других ролях і до того, що її почуття та емоції дратують партнера або він холодно відповідає на її ласку, тепло та ніжність.

«Хочеться, щоб деякі жінки почали, нарешті, себе помічати», – сказав ведучий Ільяс Сахтара.

Як змінити таке ставлення? Іноді все ще можна виправити. Але необхідно відстоювати свої кордони. Потрібно зразу давати відсіч, коли слова партнера принижують жінку. В одному з випусків Ірина Фролова показала учаснику проєкту, як його поведінка руйнує стосунки. Він зрозумів, що може втратити кохану через те, що ображає її.

«Потрібно захотіти працювати над своїми стосунками не на словах, а на ділі», – сказала ведуча каналу «Україна» Ірина Фролова про такі пари.

Після участі в програмі «Місія: краса» одна з героїнь пообіцяла собі: «З цього дня я не дозволю нікому й ніколи говорити мені ніяких принизливих слів».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Які жінки потрапляють під вплив аб’юзера, пояснили ведучі мейковер-шоу «Місія: краса» 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.04.2021 659
Еще материалы раздела «Суспільство»