<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.04.2021 526

У "Феофанії" невідомих вакцинували проти COVID-19 під виглядом лікарів - ЗМІ

Мобільні бригади приїжджали у "Феофанію" для проведення вакцинації понад 5 разів. У лікарні працюють більш ніж 1700 медиків. Скільки щеплень зробили їм, а скільки - іншим людям під виглядом медпрацівників, поки невідомо.

Про це пише видання Lb.ua.

За даними видання, лікарня "Феофанія" вакцинувала проти ковіду людей за попереднім записом нібито залишками вакцини. Охочі могли звернутися в лікарню по телефону і стати в чергу на вакцинацію. Їм призначали час та дату щеплення. Однак частина людей вакцинувалися дозами, які були призначені для медиків установи, а не залишками. За документами цих людей фіксували як працівників лікарні.

"Мобільна бригада приїжджає лише зробити щеплення, - повідомив регіональний координатор з вакцинації в місті Києві Василь Животенюк. - Лікарня має лише надати доступ до інтернету, кабінету вакцинації і список медиків, завірений печаткою закладу. Це відповідальність головного лікаря. Мобільна бригада читає список і бачить, що вакцинує таку-то людину і це медик. Лише постфактум з’ясувалося, що дехто з вакцинованих не медик, а блогер".

Мобільні бригади приїжджали вакцинувати нібито працівників Феофанії понад 5 разів (загалом у лікарні працює більш ніж 1700 медиків). Скільки з тих, кого провакцинували у цій лікарні, медиками не є - поки що невідомо.

"Я маю розписку головного лікаря, яка гарантує, що в списках, які він надає, - виключно працівники лікарні, - коментує Животенюк. - Він несе відповідальність за неправдивість інформації в списках".

Наразі за номером телефону, яким люди записувалися на щеплення у Феофанії, повідомили, що "це вже невідповідна інформація і вакцинація уже не проводиться".

Оценка материала:

5.00 / 1
У "Феофанії" невідомих вакцинували проти COVID-19 під виглядом лікарів - ЗМІ 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.04.2021 526
Еще материалы раздела «Суспільство»