<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.04.2021 577

«Ранок з Україною»: Амадор Лопес поділився рецептом національної іспанської страви – паельї

Відомий співак і танцюрист Амадор Лопес завітав на «Смачний ексклюзив» із Марією Мельник. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» артист розповів, як приготувати смачну і корисну страву іспанської кухні, їсти яку можна навіть під час дієти.

«Буенос діас, любі друзі! Сьогодні ми приготуємо іспанську національну страву паейю або ж, як називають українці – паелью. Ми зробимо мою улюблену – з морепродуктами. Я слідкую за фігурою, в мене багато марафонів. Проте ця страва є в меню, адже тут є рис і морепродукти», – зазначив Амадор Лопес в ефірі каналу «Україна».

Для приготування паельї за рецептом Амадора Лопеса знадобляться:

Суміш морепродуктів – 500 г

Мідії у панцирі – 300 г

Рис Валенсія – 300 г

Рибний бульйон – 300 мл

Зелений горошок заморожений – 100 г

Стручкова квасоля – 100 г

Консервована кукурудза – 200 г

Перець солодкий зелений – ½ шт.

Томатне пюре – 200 г

Цибуля – 1 шт.

Часник – 1 головка

Зелена цибуля – 2 гілочки

Лимон – 1 шт.

Оливкова олія – 40 мл

Сіль, перець, шафран або куркума

Щоб повторити вдома паелью за рецептом Амадора Лопеса, слід залити шафран або куркуму окропом. На пательні розігріти оливкову олію і протягом кількох хвилин обсмажити морепродукти. Готову суміш пересипати в окрему миску. Нарізати цибулю та часник і обсмажити на пательні, де готувались морепродукти. Коли овочі стануть золотистого кольору, додати промитий рис і залити рибним бульйоном. Додати шафран чи куркуму, сіль, перець, томатне пюре, горошок, стручкову квасолю, перець та кукурудзу. Додати морепродукти, сік половини лимона, а другу половину нарізати пів кільцями і теж додати до страви. Смачного!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: Амадор Лопес поділився рецептом національної іспанської страви – паельї 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.04.2021 577
Еще материалы раздела «Суспільство»