Життя та Стиль
Суспільство
«Ранок з Україною»: Амадор Лопес поділився рецептом національної іспанської страви – паельї
Відомий співак і танцюрист Амадор Лопес завітав на «Смачний ексклюзив» із Марією Мельник. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» артист розповів, як приготувати смачну і корисну страву іспанської кухні, їсти яку можна навіть під час дієти.
«Буенос діас, любі друзі! Сьогодні ми приготуємо іспанську національну страву паейю або ж, як називають українці – паелью. Ми зробимо мою улюблену – з морепродуктами. Я слідкую за фігурою, в мене багато марафонів. Проте ця страва є в меню, адже тут є рис і морепродукти», – зазначив Амадор Лопес в ефірі каналу «Україна».
Для приготування паельї за рецептом Амадора Лопеса знадобляться:
Суміш морепродуктів – 500 г
Мідії у панцирі – 300 г
Рис Валенсія – 300 г
Рибний бульйон – 300 мл
Зелений горошок заморожений – 100 г
Стручкова квасоля – 100 г
Консервована кукурудза – 200 г
Перець солодкий зелений – ½ шт.
Томатне пюре – 200 г
Цибуля – 1 шт.
Часник – 1 головка
Зелена цибуля – 2 гілочки
Лимон – 1 шт.
Оливкова олія – 40 мл
Сіль, перець, шафран або куркума
Щоб повторити вдома паелью за рецептом Амадора Лопеса, слід залити шафран або куркуму окропом. На пательні розігріти оливкову олію і протягом кількох хвилин обсмажити морепродукти. Готову суміш пересипати в окрему миску. Нарізати цибулю та часник і обсмажити на пательні, де готувались морепродукти. Коли овочі стануть золотистого кольору, додати промитий рис і залити рибним бульйоном. Додати шафран чи куркуму, сіль, перець, томатне пюре, горошок, стручкову квасолю, перець та кукурудзу. Додати морепродукти, сік половини лимона, а другу половину нарізати пів кільцями і теж додати до страви. Смачного!
Оценка материала:
«Ранок з Україною»: Амадор Лопес поділився рецептом національної іспанської страви – паельї07.04.2021