<
НОВИНИ ДНЯ: До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозомвсі новини дня
Політика
Росія
08.04.2021 807

РФ запропонувала призначити переговірником Януковича

У Кремлі пропонують залучити до переговорів у Контактній групі колишнього президента України Віктора Януковича.

З такою пропозицією в четвер, 8 квітня, виступив заступник глави Адміністрації президента РФ Дмитро Козак.

Він пояснив таку пропозицію тим, що Київ проти участі в переговорах представників "ЛДНР".

"Вони запропонували: давайте стороною для обговорення будуть не ті, хто зараз, а депутати місцевих рад, які були обрані на виборах у 2010 році. Добре, давайте спробуємо, але якщо вам зараз запропонують, виходячи з фундаментальних причин кризи, за стіл переговорів посадити президента, який був обраний у 2010 році (Янукович. - Ред.)? Відразу бажання обговорювати фундаментальні причини кризи де й поділося", - зазначив Козак.

У свою чергу, вже Москва виступає проти залучення США до нормандського формату. За словами Козака, збільшення кількості учасників переговорного процесу тільки ускладнить пошук рішення.

"Чи допоможуть американці врегулювати конфлікт? Ми це навіть у нормандському форматі обговорювали. Тільки треба пам'ятати одне: чим більше учасників переговорів - тим складніше знайти рішення", - сказав він.

Представник Кремля знову заявив, що переговори Київ повинен вести із сепаратистами "ДНР" і "ЛНР". "Насправді, ні нормандський формат, ні Росія, ні Франція, ні Німеччина непотрібні. Потрібні Донбас і Україна. Домовитися про умови мирного співіснування. Чим менше буде посередників, тим краще", - сказав Козак.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ запропонувала призначити переговірником Януковича 5.00 5 1
Політика / Росія
08.04.2021 807
Еще материалы раздела «Росія»