<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
09.04.2021 620

В Україні оголосили війну нелегальним АЗС, але водії не помітили зниження цін

Щоб ринок нафтопродуктів в Україні розвивався на умовах добросовісної конкуренції, Кабінет міністрів і Нафтогазова асоціація підписали меморандум. Згідно з планом, в результаті вартість бензину на АЗС не має перевищувати 30 гривень. В уряді вже заявили, що це дозволило знизити ціни на пальне загалом на 20 копійок за перші дні квітня.

Але опитані кореспондентами водії запевняють: жодного зниження цін вони не помітили:

«Не бачив зниження [цін], в минулі тижні було тільки зростання».

«30 гривень – це що, нормальна ціна? Це не ціна для бензину чи солярки».

Загалом уряд і асоціація мають намір домагатися:

створення сприятливих умов розвитку ринку на принципах законності, прозорості, чесної конкуренції і соціальної відповідальності;

розвитку партнерських відносин між бізнесом і державою;

запобігання порушенням законодавства, отримання і використання неправомірних переваг у конкуренції.

Асоціація буде щомісяця надавати Кабміну інформацію про форми, види і місця нелегального обороту пального і суб'єктів, що працюють з порушенням законодавства.

У відповідь уряд муситиме боротися з нелегальним виробництвом та обігом пального (зокрема з підприємствами, що здійснюють неповний цикл нафтопереробки).

Зі свого боку компанії-учасники асоціації зобов'язуються продовжувати платити податки в повному обсязі, формувати ціну на нафтопродукти на умовах вільної конкуренції і з урахуванням кон'юнктури на світових ринках – розповіли у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні оголосили війну нелегальним АЗС, але водії не помітили зниження цін 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
09.04.2021 620
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»