<
НОВИНИ ДНЯ: Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списативсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
09.04.2021 1141

У Києві з'явився бізнес на спецперепустках: скільки коштують липові документи

Проблеми з видачею спецперепусток у Києві призвели до транспортного колапсу. Цим скористалися заповзятливі ділки – невеликі компанії друкують підроблені перепустки і продають їх за ціною від 100 гривень.

«Немає відбою від охочих надрукувати спецперепустку. З початку тижня ми надрукували близько ста перепусток. Головне – це картон потрібної якості, щоб як в оригіналі», – розповів підприємець Олександр, спеціаліст з друку.

Журналісти провели експеримент: купили підроблену перепустку і показали її перехожим на вулицях. Ніхто з опитаних так і не відрізнив підробку від справжнього документа. А все тому, що на офіційних перепустках немає жодного захисного елементу. У профільному департаменті міської влади нам не пояснили, чому так вийшло.

Фахівці, втім, радять все одно не спокушатися.

«Якщо вам пропонують купити перепустку – це або підробка, або хтось спекулює на цьому. Не можна купувати, тому що це адміністративне порушення, за яке ви отримаєте штраф», – попередив експерт з безпеки Руслан Болгов у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києві з'явився бізнес на спецперепустках: скільки коштують липові документи 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
09.04.2021 1141
Еще материалы раздела «Столиця»