<
НОВИНИ ДНЯ: Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країнувсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
11.02.2023 5263

У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо

У Києві міська влада звернулася до Міністерства культури щодо ексгумації та перенесення тіла радянського генерала Миколи Ватутіна. Він похований в урядовому кварталі столиці.

Про це повідомив голова Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко у Facebook. Пише rbc.ua.

Що відомо про ексгумацію

За його словами, сьогодні вранці 10 лютого комунальники демонтували частину постаменту, на якій був напис "Микола Ватутін".

Як розповів секретар Київської міської ради Володимир Прокопів у коментарі "Українській правді", напрацювання щодо ексгумації і перепоховання тіла є, але рішення остаточного ще немає. Наразі вже подано звернення до Мінкульту.

"Далі Мінкульт має зробити подання на Кабмін, бо то є пам’ятка загальнонаціонального значення. І Кабмін має винести рішення", - заявив Прокопів.

Через скільки днів буде рішення

Він уточнив, що подання вносив профільний Департамент культурної спадщини КМДА. За його словами, такі документи повинні розглядатися до 30 днів.

Важливо, що дозвіл на ексгумацію дає саме Кабмін, також він визначає місце перепоховання. Але роботи може виконати місцева влада.

Прокопів додав, що зазвичай процедура перепоховання забирає 1 день.

Нещодавно ми повідомляли, що 9 лютого у київському Маріїнському парку демонтували пам'ятник радянському генералу Ватутіну.

Оценка материала:

4.40 / 5
У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо 4.40 5 5
Життя та Стиль / Столиця
11.02.2023 5263
Еще материалы раздела «Столиця»