<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
12.04.2021 563

Локдаун змусив українців економити на одязі та взутті

Коронавірус і карантин змушують українців економити. Одна з основних статей зменшення витрат – одяг та взуття. На них стали витрачати на 20-25% менше, насамперед купуючи тільки найнеобхідніше.

Продаж упав майже вдвічі, скаржаться власники магазинів.

«У перший карантин люди заходили з грошима, вони скучили за шопінгом за кілька місяців. Продаж був, природно, більший. А в другій карантин все було набагато сумніше – продаж був мінімальний», – розповіла менеджерка з розвитку бренду одягу Христина Кузьміна у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Маркетолог Олександр Кацлер називає головну причину:

«У людей менша потреба виходити в публічні місця, відвідувати заходи. Отже, необхідність у новому одязі або в новому взутті стала нижча».

Крім того, під час карантину українці намагаються підтримувати вітчизняні бренди і менше купувати закордонне.

А ось онлайн-шопінг так до кінця і не витіснив традиційний. Багато хто скаржиться на незручності.

«Звичайно, купую менше. Тому що багато магазинів закриті в локдаун, а через інтернет дуже важко підібрати розмір, та і якість не відчуваєш», – пояснила одна з покупчинь.

За останній рік українці купували одяг у традиційних магазинах в середньому два рази на місяць. А в інтернеті – майже вдвічі рідше.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Локдаун змусив українців економити на одязі та взутті 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
12.04.2021 563
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»