НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Україна
12.04.2021 5703

Кабмін дозволив іноземним вишам відкривати філії в Україні

Кабінет міністрів дозволив іноземним вишам відкривати філії в Україні. Філії зможуть відкрити тільки кращі університети зі світових рейтингів.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства освіти і науки.

Повідомляється, що на урядовому порталі вже опубліковано постанову № 304 від 24 березня, яким регулюється створення філій вищих навчальних закладів.

"Щоб стати на крок ближче до Європейського союзу, ми відкриваємо нові кордони. Тому на території України передбачена можливість створення територіальних структурних підрозділів іноземних вищих навчальних закладів. Кращі світові практики сфери вищої освіти будуть реалізовуватися і в українських університетах", - зазначив заступник міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко.

Також повідомляється, що робота такої філії буде здійснюватися на підставі дозволу МОН. Іноземний виш при цьому повинен входити до міжнародних рейтингів, наприклад, QS World University Rankings, The Times Higher Education World University Rankings, Academic Ranking of World Universities - World Top 500 Universities і займати при цьому місце не нижче 3000.

При цьому дозволи не будуть давати російським університетам. Також діє обмеження на створення філій з таких містах, як Київ, Харків, Львів, Дніпро і Одеса.

Оценка материала:

3.00 / 2
Кабмін дозволив іноземним вишам відкривати філії в Україні 3.00 5 2
Політика / Україна
12.04.2021 5703
Еще материалы раздела «Україна»