НОВИНИ ДНЯ: Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухнівсі новини дня
Бізнес
Економіка
13.04.2021 740

У Раді хочуть скасувати підвищення тарифів та запровадити мораторій

Верховна рада під час позачергового засідання 13 квітня планує звернутися до Кабінету міністрів щодо скасування підвищення тарифів на електроенергію для населення. Крім того, пропонується повернути державне регулювання цін на газ та розподіл газу та запровадити річний мораторій на підвищення цін на енергоносії.

Проекти постанов пропонуються для включення до порядку денного засідання, яке відбудеться о 16:00, повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, планується розглянути проект постанови №4587 про звернення до Кабінету міністрів щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію та тарифів на послуги розподілу природного газу.

Кабміну рекомендується повернути усі тарифи на електроенергію для населення, які діяли до підвищення, яке відбулося з 1 січня 2021 року.

Також Кабміну та НКРЕКП рекомендується запровадити державне регулювання цін на газ з одночасним встановленням максимального розміру тарифу на послуги розподілу газу.

Крім того, Рада планує розглянути проект постанови №4609 про звернення до Кабінету міністрів щодо скасування необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії.

Також планується розглянути проект постанови №4590 про вжиття невідкладних заходів спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт год.

Усі проекти постанов мають рекомендаційний характер та не є обов’язковими для виконання Кабінетом міністрів.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Раді хочуть скасувати підвищення тарифів та запровадити мораторій 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
13.04.2021 740
Еще материалы раздела «Економіка»