<
НОВИНИ ДНЯ: Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витратвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.04.2021 643

У «Ранку з Україною» дієтолог розповіла, які суперфуди найкорисніші для організму людини

Горіх, сік якого за своїм складом нагадує материнське молоко, зерна, які вважали «золотими», та ядра, які містять усі необхідні елементи для повноцінного функціонування організму. Ведучі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Марія Мельник і Григорій Герман розповіли, чим корисні ці суперфуди та в якій кількості їх вживати, щоб отримувати лише користь.

Без суперфудів нам важко уявити своє життя. Проте які варто чимдуж бігти купувати, аби бути молодим та здоровим? «Ранок з Україною» розповів про топ-3 найкорисніших.

Кедровий горіх – насправді не горіх, а насіння кедрової сосни, принаймні так вважають учені. І це насіння неймовірно підвищує працездатність. А ще в 100 грамах ядра кедра міститься така кількість дефіцитних мікроелементів, яка здатна забезпечити добову потребу людини в багатьох важливих елементах.

«Ядра кедру вміщують велику кількість марганцю. Це унікальний мікроелемент, який бере участь у кровотворенні і без нього у нас не буде еритроцитів, гемоглобіну», – коментує дієтологиня Лариса Бойченко в ефірі каналу «Україна».

Проте дієтолог радить вживати лише 50 грамів горіха на день, і лише у складі приготованих страв, адже цей горіх містить достатню кількість жирів.

Середня ціна суперфуду: 109 грн за 100 г.

М’якоть кокосу. Вважається, що на м'якоті цього продукту можна прожити, не вживаючи нічого більше. Адже вона містить білок, корисні жири, вуглеводи, клітковину, вітаміни, антиоксиданти та важливі мінерали.

«Якщо говорити про невеличкі кокоси, які продаються в наших магазинах, таких можна з’їдати декілька в день. При цьому ми отримаємо небагато калорій і вражаючу кількість користі! Адже кокос містить безліч вітамінів, таких як А, Е і всі вітаміни групи В», – пояснила дієтологиня.

Кокосовий горіх найбільш низькокалорійний серед усіх інших.  До того ж корисні елементи містяться не лише в м’якоті. А ще кокос немає жодних протипоказань.

«Сік, який є у молодому кокосі, в своєму складі має таку ж кількість поживних речовин, як материнське молоко, при цьому не містить молочних цукрів», – розповіла Лариса Бойченко у програмі «Ранок з Україною».

Середня ціна: 45 грн за 1 шт.

Кіноа. Третє місце серед сьогоднішніх суперфудів посідає зерно, яке стародавні інки називали «матір'ю всіх зерен» або «золотим зерном», а нині його знають, як кіноа.

«Кіноа не містить глютену – це його фантастична властивість. Натомість в ньому є достатня кількість мікроелементів і вітамінів», – зазначила експерт.

Крім того, кіноа виводить з організму шкідливі речовини та холестерин.

Коштує кіноа приблизно 24 грн за 100 г.

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» дієтолог розповіла, які суперфуди найкорисніші для організму людини 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.04.2021 643
Еще материалы раздела «Суспільство»