<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
16.04.2021 630

Зеленський назвав умови досягнення миру на Донбасі

Щоб досягти миру на Донбасі, необхідно виконати три умови, але головне, щоб їх виконала і Росія.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю La Repubblica, переклад якого опублікували на сайті президента в п'ятницю, 16 квітня.

"Ми готові до будь-яких варіантів розвитку подій - враховуйте, що війна проти нас триває з 2014 року. І це - жорстока війна із застосуванням безпілотників, артилерії, бронетехніки, мін... З початку моєї роботи на посаді президента ми робили все, що можливо, для активізації переговорів і пошуку мирного рішення. Ми завжди готові повернутися до змістовної дипломатичної бесіди, закликаємо Росію до цього ж", - сказав Зеленський.

За його словами, "першочерговим захистом є недопущення розширення агресії, тому Україна потребує максимально дієвої підтримки".

Також Зеленський нагадав, що тільки за останні три місяці Україна втратила близько 30 військових, продовжує гинути і мирне населення.

"На східному кордоні і в Криму Росія розмістила близько 80 тис. військових, до яких слід додати ще 30 тис. проросійських бойовиків і офіційних військових РФ на Донбасі. Точно не в інтересах Європи, щоб такий військовий потенціал могли використовувати за прямим призначенням, як цього захоче Москва. Розширення війни може принести тільки нові страждання і проблеми всім, і ніхто не отримає від того користі", - додав Зеленський.

Президент також зазначив, що став набагато жорсткішим після спроб припинити війну, яка забрала вже близько 14 тисяч життів.

"Але це від впевненості: можна встановити мир, можна повернути нормальне демократичне життя, можна не допустити погіршення ситуації в нашому регіоні і розширення війни. Що для цього потрібно? Реалістичність позицій, справедливість на переговорах і готовність виконувати ті зобов'язання, які беруться сторонами. Україна пропонує саме такий підхід. Головне, щоб Росія робила те ж", - підсумував Зеленський.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський назвав умови досягнення миру на Донбасі 5.00 5 1
Політика / Україна
16.04.2021 630
Еще материалы раздела «Україна»