НОВИНИ ДНЯ: Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюк  В Україну йде короткочасне похолодання: коли його чекати  Байден випереджає Трампа в ключових штатах, що вагаютьсявсі новини дня
Бізнес
Технології
17.04.2021 892

SpaceХ відправить астронавтів на Місяць у 2024 році

Компанія SpaceХ, главою якої є Ілон Маск, отримала контракт на відряджання астронавтів на Місяць у 2024 році.

Про це повідомляє NASA.

"NASA вибрала SpaceX для повернення нас (астронавтів - ред.) на Місяць. Я дуже рада нашому партнерству зі SpaceX", - сказала керівник програми NASA з доставлення людей на Місяць Ліза Уотсон-Морган.

Компанія Маска отримала контракт на 2,9 млн доларів, випередивши такі великі корпорації, як Blue Origin Джеффа Безоса, яка співпрацює з Lockheed Martin, Northrop Grumman і Darper і оборонного підрядника Dynetics.

У NASA розповіли, що в майбутньому будуть проводитися тестування багаторазового корабля Starship для забезпечення безпеки астронавтів.

Перший етап цієї програми намічений на 2021 рік. В його рамках запланований безпілотний політ встановленого на ракету Space Launch System корабля Orion навколо Місяця і його повернення на Землю. На другому етапі, у 2023 році, корабель облетить Місяць вже з екіпажем. Саму висадку на супутник NASA запланувало на 2024 рік.

Оценка материала:

5.00 / 1
SpaceХ відправить астронавтів на Місяць у 2024 році 5.00 5 1
Бізнес / Технології
17.04.2021 892
Еще материалы раздела «Технології»