<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.04.2021 563

Перша в ЄС. Франція запустила цифрові COVID-паспорти

Франція першою в Євросоюзі почала тестувати цифровий туристичний COVID-сертифікат за загальноєвропейською схемою, яка вже до літа допоможе жителям ЄС вільно подорожувати країнами континенту.

Про це повідомляє The Guardian.

Мобільний застосунок TousAntiCovid вже знайомий французам – раніше його використовували для відстежування контактів інфікованих. Але тепер його оновили – і в програмі є результати тесту на коронавірус або дані про вакцинацію.

Починаючи з цього тижня і до 29 квітня його можна застосовувати на авіарейсах під час перельоту з континентальної Франції на Корсику та в інші заморські департаменти.

Програма генерує QR-код, в якому міститься різна інформація, зокрема ім'я мандрівника, дата вакцинації і назва вакцини, яку йому ввели, дані лікаря або лабораторії, які можна перевірити в національній базі даних.

У майбутньому застосунок може використовуватися для відвідання громадських заходів – концертів, фестивалів і ярмарків. А от для походу до бару та ресторану його використовувати не будуть.

Кілька інших країн вже розробляють аналогічні програми. Однак поки що неясно, як вони працюватимуть разом.

Міністр з питань цифровізації Седрік О вже запевнив, що французькі випробування стануть частиною «посиленої, консолідованої і стандартизованої» загальноєвропейської системи. На цьому тлі з кількома країнами й авіакомпаніями ведуться переговори про якнайшвидше визнання TousAntiCovid – зазначили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Минулого тижня єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс припустив, що цифровий «зелений» сертифікат ЄС запрацює до 21 червня.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Перша в ЄС. Франція запустила цифрові COVID-паспорти 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.04.2021 563
Еще материалы раздела «Суспільство»