<
НОВИНИ ДНЯ: Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літавсі новини дня
Політика
Україна
23.04.2021 633

РФ виступає за нормандську зустріч на Донбасі

Заступник глави Адміністрації президента Росії Дмитро Козак пропонує провести зустріч у нормандському форматі на Донбасі.

Про це повідомляє РИА Новости в п'ятницю, 23 квітня.

"Підтверджую свою пропозицію про можливість проведення таких переговорів напряму в зоні конфлікту за участю представників України й окремих районів Донецької та Луганської областей", - сказав Козак.

Він уточнив, що пропонує Парижу і Берліну до 27 квітня обговорити питання перемир'я на Донбасі.

Разом з тим Козак знову звинуватив Україну в ухиленні від реалізації механізмів, які можуть забезпечити припинення вогню на Донбасі.

"На останній зустрічі політичних радників нормандського формату 19 квітня 2021 року в підсумковій заяві за ініціативою України і за потурання представників Франції та Німеччини вкотре перекреслили будь-яке згадування про механізми, які здатні реально забезпечити режим припинення вогню, а також зробили спробу звести підсумки багатогодинних переговорів до чергової розмитої політичної декларації", - заявив він.

За словами представника Кремля, усі зусилля Києва "мають на меті не встановлення миру, а формальне ухиляння від прямого діалогу і будь-яких контактів із представниками Донецька і Луганська".

"Жоден конфлікт у світі не можна вирішити політичним невійськовим шляхом без досягнення прямих політичних домовленостей між сторонами конфлікту", - додав Козак.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ виступає за нормандську зустріч на Донбасі 5.00 5 1
Політика / Україна
23.04.2021 633
Еще материалы раздела «Україна»