НОВИНИ ДНЯ: Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктомвсі новини дня
Політика
Україна
26.04.2021 491

З'явилися докази приховування Іраном причини аварії МАУ

В Ірані влада з самого початку знала, чому розбився літак МАУ в січні 2020 року, але навмисно приховувала це перші три дні.

Про це з посиланням на запис з міністром закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріфі повідомляє The New York Times у понеділок, 26 квітня.

У розпорядженні видання опинився запис розмови Заріфа з іранським журналістом Саїдом Лейлазом. Міністр кілька разів говорить про те, що озвучена ним інформація не для публікації. Він стверджує, що його роль як члена уряду Ірану є досить умовною, оскільки позиція МЗС і заяви залежать виключно від верховного лідера і Корпусу вартових ісламської революції.

Заріф додав, що КВІР відразу знав про те, що літак збили двома ракетами класу "земля-повітря", хоча визнав це тільки через три дні. Сам Заріф був присутній на засіданні Радбезу Ірану і заявив, що світ потребує пояснення катастрофи.

За його словами, військове керівництво зажадало від нього опублікувати твіт про те, що інформація про атаку ракетами нібито не відповідає дійсності. При цьому він просив сказати йому правду про те, чи правда іранська ракета влучила в літак МАУ.

"Бог мій свідок, вони відреагували на мене так, як ніби я заперечував існування Бога", - заявив міністр.

Оценка материала:

5.00 / 1
З'явилися докази приховування Іраном причини аварії МАУ 5.00 5 1
Політика / Україна
26.04.2021 491
Еще материалы раздела «Україна»