НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Політика
Європа
26.04.2021 546

Єврокомісія подала до суду проти компанії AstraZeneca

Комісія ЄС офіційно підтвердила, що подала в суд на британсько-шведську компанію AstraZeneca за невиконання контракту на поставку вакцин проти COVID-19.

Цей крок підтримали всі 27 країн ЄС, пише DW.

"Минулої п'ятниці Комісія розпочала судовий процес проти AstraZeneca... Деякі умови контракту не були дотримані, і компанія не змогла розробити надійну стратегію для забезпечення своєчасної доставки доз. Компанію звинувачують у порушенні контракту на поставки вакцини в ЄС", - заявив представник Єврокомісії Стефан Де Кеєрсмакер на брифінгу.

У першому кварталі AstraZeneca поставила в Євросоюз менш як 40 млн доз препарату замість законтрактованих 120 млн. Кілька країн ЄС були змушені переглянути свої національні плани імунізації через виникнення дефіциту COVID-вакцин.

Тим часом регулятор ЄС оцінив ризик тромбозу через вакцину AstraZeneca. В EMA стверджують, що вакцина ефективна для запобігання госпіталізацій і смертей при COVID-19, а її переваги переважують ризики для дорослих всіх вікових груп.

Оценка материала:

5.00 / 1
Єврокомісія подала до суду проти компанії AstraZeneca 5.00 5 1
Політика / Європа
26.04.2021 546
Еще материалы раздела «Європа»