НОВИНИ ДНЯ: У Польщі нема переляку від Трампа: експерт пояснив сподівання Варшави  Виробники продуктів підняли ціни на 15%: що подорожчало найбільше  Погодні гойдалки: яких сюрпризів чекати українцям в останню неділю листопада  Навіть вдень буде мінус: синоптикиня попередила про похоладання 24 листопада   В Україні 24 листопада на сході та Закарпатті мокрий сніг, вдень до +2°  Сніг, але не всюди. Синоптики дали прогноз на 24 листопада в Україні  Синоптики погіршили прогноз погоди на вихідні: які регіони постраждають найбільшевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.04.2021 692

У «Ранку з Україною» розповіли, як приготувати ідеальну м’ясну страву до великоднього столу

У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Лілія Ребрик і Григорій Герман з’ясували, яка м’ясна страва ідеально доповнить великодній кошик. Саме м’ясо, запечене в тісті за давнім українським рецептом – стане справжньою прикрасою вашого столу. Крім того, ведучі розповіли, яку частину свинини краще обрати для такого рецепту  та скільки часу її потрібно запікати.

Одним із найважливіший складових традиційного великоднього кошика є м’ясо. І для святкового столу воно має бути просто ідеальним. Для цього краще взяти підчеревок або стегно. Кількість обирати вам, наприклад, для 4-х персон вистачить 1 кг.

Щоб приготувати м’ясо за традиційним українським рецептом, слід спершу замісити прісне тісто. Для цього потрібно змішати 300 г борошна, дрібку солі, 100 мл води і кілька ложок рослинної олії. Воно має бути за консистенцією трохи тугим.

М’ясо промити під проточною водою, промокнути серветками, зробити надрізи, в які запхнути шматочки лаврового листя і часнику. А далі щедро натерти шмат м’яса спеціями за смаком.

Розкатати тісто якомога тонше і загорнути в нього м’ясо. Далі зробити в тісті кілька отворів. Викласти на деко і запікати в духовці при температурі 230 градусів протягом години, далі знизити температуру до 180, а ще через годину – до 160-ти.

Через 3 години дістати страву з духовки і зробити невеликі надрізи, щоб витік зайвий жир, і можна розкривати хлібину – м’ясо готове.

Така страва стане справжньою прикрасою великоднього кошика, якщо покласти її біля паски, писанок і сала.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» розповіли, як приготувати ідеальну м’ясну страву до великоднього столу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.04.2021 692
Еще материалы раздела «Суспільство»