<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
27.04.2021 519

Штати готові розкрити нові розвіддані про ворожі дії Росії й Китаю

Керівництво розвідслужб США розглядає можливість розсекретити та оприлюднити нові розвіддані про ворожі дії Росії й Китаю – на підставі минулорічного звернення одразу дев’яти командувачів американських сил на різних континентах.

Про це повідомляє видання Politico із посиланням на текст звернення американських генералів, який отримало у своє розпорядження.

Звернення чотиризіркових генералів «упродовж останнього року викликало хвилі реакції в Пентагоні, розвідувальному співтоваристві США, а також на Капітолійському пагорбі, де воно отримало назву «36-зіркового меморандуму», зазначає видання.

Генерали, які очолюють командування ЗС США в Азії, Європі, Африці, Латинській Америці, а також військ спеціальних операцій, адресували своє звернення в.о. голови національної розвідки Джозефу Магуайєру ще в період президентства Трампа. І це було зовсім не ультиматумом, а, скоріше, закликом до розвідувального співтовариства зробити суттєві зміни в підходах на цьому напрямі, підкреслює видання.

«На жаль, ми продовжуємо втрачати можливості для з'ясування правди, протистояння спотвореній інформації, виключення неправдивих наративів та вчасного реагування на розвиток подій», - написали у зверненні генерали.

У цьому зв’язку, а також з огляду на зростаючу агресію з боку РФ і Китаю, розвідувальні служби вивчають варіанти розсекречення відповідних документів. Зокрема, підкреслюється в публікації, Росія навесні наростила масштабну присутність військ на кордонах з Україною, а Китай продовжує військову експансію в Південно-Китайському морі. Крім того, обидві країни розповсюджували антиамериканські теорії змови щодо поширення COVID-19.

На переконання генералів, потрібно оприлюдни типередусім супутникові знімки, які можуть бути корисними для союзників і партнерів США. Крім того, військові просять прискорити процедури передачі на місця важливої інформації, яка через протоколи секретності втрачає свою оперативність.

Як повідомлялося, попередній президент США Дональд Трамп негативно сприймав будь-які розвідувальні звіти про зловмисну активність Росії. Президент Джо Байден у перші дні після інавгурації розпорядився, щоби розвідка США підготувала детальний звіт щодо діяльності РФ проти Сполучених Штатів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Штати готові розкрити нові розвіддані про ворожі дії Росії й Китаю 5.00 5 1
Політика / Світ
27.04.2021 519
Еще материалы раздела «Світ»