<
НОВИНИ ДНЯ: Чи хочуть росіяни закінчити війну та на яких умовах: опитування  Застосунок "Резерв+": у Міноборони розповіли, кому це треба та чи відображається там бронювання  Путін назвав справжню мету наступу на Харківщині  Якщо набридло солодке: рецепт лимонного печива, яке тане в роті  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  Оновлення даних у ТЦК для студентів: що змінилося  Єдина людина в Росії, яка планує стратегію війни: у Зеленського розповіли, хто насправді "керує парадом"всі новини дня
Політика
Україна
27.04.2021 488

Наразі немає потреби евакуювати дипломатів з Росії, - МЗС України

Наразі Україна не має потреби евакуювати своїх дипломатів з території Російської Федерації. Щодо них вжито достатньо заходів безпеки.

Про це заявив держсекретар МЗС Олександр Баньков в інтерв'ю виданню "Главком".

Він наголосив, що в новітній історії української дипломатії були випадки, коли доводилося евакуювати посольство під час розвитку конфлікту в Сирії.

"Посольство, яке працювало у Лівії, було евакуйоване в Туніс. Через військові дії фізична безпека працівників була під загрозою", - розповів Баньков.

Водночас, він переконаний, що потреби вживати подібні дії в Росії наразі немає.

"Але ми вдалися до таких заходів безпеки як скорочення персоналу, на початку збройного конфлікту рекомендували вивезти їх сім’ї, що і було зроблено. Також існують певні обмеження для місць проживання", - наголосив держсекретар МЗС.

Оценка материала:

5.00 / 1
Наразі немає потреби евакуювати дипломатів з Росії, - МЗС України 5.00 5 1
Політика / Україна
27.04.2021 488
Еще материалы раздела «Україна»