<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Політика
Україна
28.04.2021 539

"Північний потік-2" суперечить основному принципу енергобезпеки Європи, - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловився проти російського газопроводу "Північний потік-2". На його думку, цей проект суперечить фундаментальному принципу енергетичної безпеки Європи.

Про це йшлося в інтерв'ю міністра для програми BBC HARDtalk.

Як наголосив Кулеба, російський "Північний потік-2" є поганим проектом, хоч Німеччина може вважати, що він гарний для неї.

"Це поганий проект, він суперечить фундаментальному принципу європейської енергетичної безпеки - диверсифікації, але Німеччина може вірити в те, що цей проект гарний для неї", - сказав він.

Міністр додав, що країни, які виступають проти будівництва "Північного потоку-2" допомогають відтягнути його завершення та допомагають Європі забезпечити свою безпеку.

"Але я хотів би підкреслити, що "Північний потік-2" до цього моменту вже повинен був бути добудованим, а ми досі розмовляємо про його можливе завершення", - заявив Кулеба.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Північний потік-2" суперечить основному принципу енергобезпеки Європи, - Кулеба 5.00 5 1
Політика / Україна
28.04.2021 539
Еще материалы раздела «Україна»