<
НОВИНИ ДНЯ: "Здувся та перевзувся": в РФ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні  Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"всі новини дня
Політика
Україна
29.04.2021 498

Разумков заперечує підстави для розпуску Ради

Наразі немає законних підстав для розпуску Верховної Ради, вважає спікер парламенту Дмитро Разумков.

Так він у четвер, 29 квітня, прокоментував заяву свого заступника Руслана Стефанчука, який такою підставою назвав те, що взимку депутати не збиралися на засідання більше 30 днів.

За словами Разумкова, питання розпуску Верховної Ради слід розглядати відповідно до Конституції України та рішення Конституційного Суду від 2004 року, в якому йдеться про те, що "якщо парламент не збирається 30 днів на заплановані засідання, це може бути підставою для його розпуску".

При цьому Разумков каже, що за час нинішнього складу Ради не було випадків, щоб депутати не змогли зібратися на заплановані засідання.

"Якщо чесно, я не бачу цих підстав і навряд чи можна йти врозріз з Конституцією і рішеннями КС", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Разумков заперечує підстави для розпуску Ради 5.00 5 1
Політика / Україна
29.04.2021 498
Еще материалы раздела «Україна»