НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Росія
30.04.2021 526

Кремль прокоментував рішення США щодо посольства

Призупинення видачі віз посольством США в Росії нічого не змінить - їх і раніше було складно отримати.

Про це в п'ятницю, 30 квітня, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

Як повідомлялося, американське диппредставництво в РФ скорочує 75% персоналу і консульські послуги. Американцям радять покинути Росію до 15 червня. Такі дії пов'язані із забороною на наймання іноземних громадян.

"Практично, напевно, одиниці росіян могли протягом останнього року, а то й більше, отримати візи в посольстві США в Москві. Ці візи практично неможливо було отримати. Тому в цьому плані нічого не міняється", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи розуміють у Кремлі, що тепер росіяни зможуть отримати американські візи тільки за кордоном.

Представник Кремля закликав "дивитися на першопричину тієї ситуації напруженої", яка складається у відносинах двох країн. "Якщо відмотувати цей клубок недружніх кроків у зворотний бік, то очевидним стає те, що предтеча всього цього - це недружні дії Сполучених Штатів Америки", - сказав він.

Також Пєсков заявив, що з урахуванням передвиборної риторики президента Джо Байдена РФ очікувала, що відносини між країнами будуть кращими, ніж зараз. "Ми, звичайно, чекали кращого", - сказав він.

Також він заперечує можливість зустрічі Путіна і Байдена в ході візиту останнього на саміт НАТО в червні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кремль прокоментував рішення США щодо посольства 5.00 5 1
Політика / Росія
30.04.2021 526
Еще материалы раздела «Росія»