<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.04.2021 498

Незвична добірка книг на вихідні від телеведучого Віталія Школьного

Попереду чимало вихідних, а це прекрасний час для того, щоб прочитати нову книгу вважає телеведучий каналу «Україна» новин «Сьогодні» Віталій Школьний. Він зробив власну добірку незвичних, на перший погляд, книг, які є хорошою знахідкою для читачів, що в пошуках нових вражень, знань та корисного досвіду.

Так, перша книга, яку дуже радить почитати Віталій Школьний, - це відома повість «Кола Брюньон» французького автора Ромена Роллана.

«Сама повість про столяра на ім'я Кола. Він витесує меблі, знаходить спільну мову з несамовитою дружиною, має чотирьох синів, доньку і онуку. У Франції в той час лютує чума! Нічого не нагадує? Роллан нагороджений Нобелівською премією з літератури «за любов до істини». Гляньте хоча би першу сторінку тексту, аби відчути, в яку вишукану, просту й зрозумілу форму загорнута ця істина», - розповідає телеведучий.

Друга книга, яку він не стомлюється радити знову і знову, це «Пиши, скорочуй. Як створити дієвий текст».

«Пиши, скорочуй» у помаранчевій палітурці з білим драконом уже є в хорошому українському перекладі. 440 сторінок про те, як писати зрозуміло, захопливо і так, аби вам повірили. На перший погляд, навчальний текст такого обсягу опановується з місяць. Поглинете слово до слова за вихідні. «Пиши, скорочуй» переверне ваші уявлення про тексти написані й озвучені, а ще будете багато усміхатися від кількості словесного лахміття, що нас оточує», - повідомляє Віталій Школьний.

Не менш цікавою, за словами ведучого, є книга «Котятки». Він охарактеризував її, як книгу-провокацію, авторкою якої є Олена Стриж.

«За третю рекомендацію в Середні віки горів би у вогнищі інквізиції, та й нині ризикую отримати хейту від окремих персонажів. «Котятки» – це короткий, еротичний, з нотками розпусти, любовний роман. Дві подруги Оля і Алла люблять коней і жити не можуть одна без одної у всіх сенсах. Яка вона, звідки береться і чи є нормальною любов та пристрасть юних кралечок? Одразу попереджаю – сам текст і літературний хист авторки на любителя. Свіжа провокативна історія прочитається за вечір і, мабуть, нагадає про терпимість в цей грізний коронавірусний час», - резюмує ведучий.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Незвична добірка книг на вихідні від телеведучого Віталія Школьного 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.04.2021 498
Еще материалы раздела «Суспільство»