<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.10.2021 669

Віталій Школьний відзначає професійний ювілей: «За десятиріччя стали більше, ніж командою»

Ведучий ранкових випусків новин «Сьогодні» відверто розповів про те, як приєднався до команди каналу «Україна» восени 2011 року та свій шлях від редактора міжнародної кореспондентської мережі департаменту інформаційного мовлення до ведучого прямих ефірів.

«Десять років тому на канал «Україна» прийшов працювати не ведучим новин, а міжнародним редактором. 2011-го саме захистив диплом магістра журналістики й символічно, кілька тижнів, відпочив перед початком нового етапу в житті. Співбесіди й тестові завдання тривали два місяці. Украй ретельно перевіряли мої знання англійської, оскільки працювати мав із великим масивом інформації. По тому ще місяць засвоював стандарти роботи і особливості формату ранкових новин. У мене в електронній пошті досі є лист із прописаними принципами та підходами до інформації міжнародних редакторів», – розповів Віталій Школьний.

Емоції, що переповнювали у перші дні роботи тележурналіст добре пам’ятає досі. До осені 2011-го року на каналі «Україна» ранкових новин не було. Випускова група саме готувала їх до запуску, тому увага всього каналу була прикута до цього проєкту.

«Точно пам'ятаю — зворотній відлік до новинної заставки, затамувавши подих, відстежували всією командою в ефірній апаратній. А сам випуск видався практично бездоганним секунда в секунду. Найбільші хвилювання були про випускову групу. Як спрацюватися і створювати хороші новини, ми ж всі познайомилися лише під час підготовки до запуску проєкту? За десятиріччя стали більше, ніж командою. Разом подорожуємо, обмінюємося книжками, влаштовуємо пікніки і вигадуємо, як робити новини ліпшими», - поділився телеведучий.

Найскладнішим на початку видався час. У групи ранкових новин трудовий день починається о 4-ій ранку. Досі Віталій Школьний серед ночі прокидався хіба в далекі подорожі або літню риболовлю. За словами тележурналіста, у перший рік йти на роботу у темінь під світлом зірок було випробуванням — нині навіть у чомусь романтично.

Після чотирьох років редакторства, завдяки допомозі колег, Віталій Школьний вирішив застосувати здобуті навички та вміння як телеведучий.

«Насправді, стати ведучим новин центрального телеканалу, коли тобі до 30, - історія практично фантастична. Вдалося, бо в мене тоді повірив головний редактор телеканалу Юрій Сугак. Місяцями контролював тренування мовлення, ефірної подачі та роботи в кадрі з професійними викладачами, радив, вболівав і підтримував», – розповів Віталій Школьний.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Віталій Школьний відзначає професійний ювілей: «За десятиріччя стали більше, ніж командою» 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.10.2021 669
Еще материалы раздела «Суспільство»