<
НОВИНИ ДНЯ: Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не станевсі новини дня
01.05.2021 516

Рада Нафтогазу йде у відставку через "тотальне знищення корпоративного управління"

Усі члени наглядової ради "Нафтогазу" подали письмові повідомлення про дострокове припинення своїх повноважень - воно набуде чинності 14 травня 2021 року.

Про це йдеться у заяві наглядової ради, опублікованій на сайті компанії.

"Сьогодні всі члени наглядової ради, які були присутні під час позачергового засідання, подають компанії письмові повідомлення про дострокове припинення своїх повноважень як членів наглядової ради. Відповідно до корпоративних процедур, які діють наразі в компанії, припинення повноважень набуде чинності 14 травня 2021 року.

Наглядова рада зібралася для проведення позачергового засідання як тільки її повноваження були поновлені для того, щоб забезпечити безперервність належного корпоративного врядування компанії. Ми провели зустріч з новопризначеним керівником та членами правління. Останні висловили свою занепокоєність стосовно можливості виконувати свої повноваження надалі", - йдеться у заяві.

У наглядовій раді додали, що "скористаються наступними двома тижнями з часу подання повідомлень про припинення повноважень для надання підтримки компанії̈, наскільки це можливо, і щоб забезпечити належну передачу повноважень".

Акціонера обіцяють поінформувати щодо деталей на початку наступного тижня.

Голова наглядової ради Клер Споттісвуд пояснила цей крок "тотальним знищенням корпоративного управління".

Нагадуємо, Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК "Нафтогаз України". Крім того, уряд припинив повноваження незалежних членів Наглядової ради НАК "Нафтогаз України", представників держави у наглядовій раді НАК "Нафтогаз України".

Кабмін також призначив з 29 квітня в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка головою правління "Нафтогазу".

В ЄС заявили про серйозну стурбованість останніми змінами в керівництві НАК "Нафтогаз України" і готують з цього приводу окрему заяву.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада Нафтогазу йде у відставку через "тотальне знищення корпоративного управління" 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
01.05.2021 516
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»