<
НОВИНИ ДНЯ: В ЄС відповіли, в яких кордонах Україна увійде до обʼєднання  Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіант  Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaph  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛК  Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.05.2021 747

Як освятити паску вдома на Великдень

Великдень - одне з найсвітліших і головних свят для християн. Традиційно в цей день або напередодні віруючі освячують великодні кошики і головні пасхальне ласощі - паски. Разом з тим, в умовах пандемії коронавірусу і карантинних обмежень, пов'язаних з нею, від відвідування масових зібрань краще відмовитися. Освятити паску можна вдома.

Як повідомив «Фактам ICTV» настоятель Свято-Михайлівського храму Полтави Олександр Дедюхін, освятити паску самостійно можна, прослухавши онлайн-молитву під час служби або ж прочитавши її самостійно. Головне, щоб звучала молитва і подяка.

Є спеціальні молитви на освячення пасок, молитви пасхального дня або ж можна прочитати Отче наш. Необхідно подякувати Богові за хліб насущний.

Якщо вдома є свята вода, то можна окропити паски нею. Якщо ж води немає, то достатньо молитви. Молитви необхідно прочитати і перед пасхальною трапезою.

Молитва на освячення хліба

Владико святий Отче Вседержитель, древній Бог, благоволи освятити хліб цей Твоїм святим духовним благословенням, щоб він був усім, що споживають його, на спасіння душі, на здоров'я тілесне і захист від усіх недуг, всякого ворожого підступу.

Милістю і щедротами Єдинородного Сина Твого, з Ним благословен єси, з Пресвятим і благим, і животворящим твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як освятити паску вдома на Великдень 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.05.2021 747
Еще материалы раздела «Суспільство»