<
НОВИНИ ДНЯ: "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусівсі новини дня
Політика
Європа
04.05.2021 731

Лукашенко пригрозив проблемами компаніям з Європи

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв європейським підприємствам проблеми, повідомляє БелТА 4 травня.

"Не буду тут поширюватися, висловлювати якісь думки, просто скажу, щоб ви розуміли: якщо європейці хочуть проблем у себе через ці санкції, вони їх отримають. Більше нічого не буду говорити", - заявив Лукашенко.

Білоруський лідер попросив прем'єр-міністра Романа Головченка підготувати інформацію про найбільші європейські підприємства, що працюють у Білорусі, за аналогією з тим, "як це було перед американським цим випендрьожем в економіці".

"Подивимося на їх роботу", - сказав Лукашенко.

Пізніше Головченко на питання журналістів відповів, що Мінськ розраховує на "переважання здорового глузду в політичних, ділових колах на Заході" і вони припинять санкційний тиск. Говорячи про країни, у яких є "серйозні ділові інтереси" в Білорусі, він згадав Україну, Литву, Латвію і Польщу.

Європейський Союз в кілька етапів ввів санкції відносно ряду високопоставлених білоруських чиновників, підприємств і бізнесменів, що підтримують президента через силове придушення протестувальників, незгодних з підсумками виборів.

У жовтні Мінськ ввів санкції у відповідь проти ЄС, заборонивши ряду європейських чиновників в'їзд у країну. Також влада планує обмежити діяльність деяких політичних фондів та переглянути роботу деяких гуманітарних, освітніх та культурних програм.

Оценка материала:

5.00 / 1
Лукашенко пригрозив проблемами компаніям з Європи 5.00 5 1
Політика / Європа
04.05.2021 731
Еще материалы раздела «Європа»