<
НОВИНИ ДНЯ: Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі рокивсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
05.05.2021 4248

"Листи щастя" скасували, але не для всіх водіїв: нові правила

В Україні скасували обов'язкові листи про порушення, які відправляють водіям на пошту – так звані листи щастя. Скасування стосується тільки тих порушень Правил дорожнього руху (ПДР), штраф за якими сплачено в перші 10 днів. Гроші, які витрачали на друк "листів щастя", тепер направлять на розширення парковок.

До речі, на листи витрачаються чималі кошти – друк і відправка адміністративної постанови правопорушнику коштують 51,06 грн 06 коп.

Ще одна проблема, якої тепер вдасться уникнути – повторна оплата штрафів. Багато водіїв спочатку оплачували штраф в перші 10 днів, а пізніше отримували "лист щастя" і зі страху потрапити в реєстри боржників платили ще раз – розповіли у новинах "Сьогодні" на каналі "Україна".

Знижка в 50% для тих, хто оплачує штраф в перші 10 днів, теж залишилася в силі.

Скасування листів щастя набуде чинності після того, як прийнятий Радою законопроєкт підпише президент і документ опублікують в офіційній пресі.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Листи щастя" скасували, але не для всіх водіїв: нові правила 5.00 5 1
Життя та Стиль / Автоклуб
05.05.2021 4248
Еще материалы раздела «Автоклуб»