НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
06.05.2021 516

Єрмак: США за надання Києву ПДЧ в НАТО

США повністю підтримують отримання Україною Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО.

Про це за підсумками зустрічі президента Володимира Зеленського і держсекретаря США Ентоні Блінкена в четвер, 6 травня, повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми отримали сьогодні чергове підтвердження про повну підтримку можливого отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО. Варто зазначити, що в Північноатлантичному альянсі багато учасників крім США, тому робота триває. США наш стратегічний партнер і повністю підтримує наш вступ у НАТО", - сказав Єрмак.

Однак, за словами керівника Офісу президента, підтвердження участі Зеленського в саміті НАТО в Брюсселі 14 червня поки немає.

"Зараз відсутні будь-які докази участі президента України в саміті НАТО, який відбудеться 14 червня в Брюсселі, в рамках якого заплановано обговорення отримання Україною Плану дій щодо вступу в Північноатлантичний альянс", - додав він.

Єрмак розповів, що на зустрічі Блінкен і Зеленський детально обговорили питання будівництва газопроводу Північний потік-2 по дну Балтійського моря.

"Є конкретика. Вона полягає в повній підтримці з боку США українських інтересів щодо Північного потоку-2. США виступають категорично проти його будівництва", - повідомив він.

Керівник Офісу президента також додав, що українська і американська сторони обговорили на зустрічі питання зміцнення взаємодії в Чорному морі.

"Це питання обговорювалося і обговорюється. Ми розглядаємо різні форми нашої кооперації, в тому числі, геополітичні та військові", - сказав Єрмак.

За його словами, більш конкретні подробиці можуть стати відомими вже незабаром.

Оценка материала:

5.00 / 1
Єрмак: США за надання Києву ПДЧ в НАТО 5.00 5 1
Політика / Україна
06.05.2021 516
Еще материалы раздела «Україна»