<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
06.05.2021 491

МОЗ погодило закупівлю ліків на 4,7 млрд грн

Міністерство охорони здоров'я України прискорило темпи роботи в сфері держзакупівель і погодило документи на проведення закупівлі ліків і лікарських засобів на суму 4,7 млрд гривень.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"У 2021 році в державному бюджеті України на виконання бюджетної програми Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру передбачено бюджетних асигнувань в сумі 10,3 млрд гривень", - повідомила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

Вона додала, що державному підприємству Медичні закупівлі доручено придбати лікарські засоби і медичні вироби на 6,3 млрд гривень за 530 номенклатурними позиціями.

Також відомство узгодило документи для старту закупівельних процедур в цілому на суму 4,7 млрд гривень - це 323 номенклатурні позиції.

"22 квітня передано для закупівель вісім напрямків, 23 квітня - ще три, в тому числі це і доросла онкологія. 27 квітня узгоджений дуже великий блок медичних виробів за направленням серцево-судинні захворювання. 30 квітня - дитяча гемофілія і легенева гіпертензія", - розповіла Шаталова.

За інформацією із системи Prozorro, станом на 30 квітня ДП Медзакупівлі оголосило торги щодо 109 позицій на суму 2,3 млрд грн. Це з майже 5 млрд, які Міністерство вже погодило для придбання.

Оценка материала:

5.00 / 1
МОЗ погодило закупівлю ліків на 4,7 млрд грн 5.00 5 1
Політика / Україна
06.05.2021 491
Еще материалы раздела «Україна»