<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.05.2021 610

В НАН України обіцяють COVID-вакцину до кінця року

До кінця поточного року українські вчені мають намір розробити власну вакцину від коронавірусу, а в наступному році вона проходитиме випробування.

Про це в п'ятницю, 7 травня, заявив директор Інституту біології клітини НАН України академік Андрій Сибірний, повідомляє прес-служба НАН України.

За його словами, розробкою препарату займаються львівські вчені.

Сибірний відзначив, що вірусні білки потрібно перевірити на лабораторних тваринах - трансгенних мишах, яких заражатимуть вірусом, а потім вводитимуть їм вакцину. Зараз невідомо, чи можна провести такі дослідження в Україні.

"Ось цей останній етап роботи, напевно, доведеться робити з нашими колегами в Польщі. Так ми попередньо домовилися. Я б хотів, щоб це була повністю українська вакцина, але так виходить, що це буде міжнародне співробітництво", - сказав Сибірний.

Також він повідомив, що під час розробки цієї вакцини у львівських вчених виникла ідея створити ще одну вакцину від коронавірусу - у формі таблетки. Однак, за його словами, це - ідея для наступного проекту.

Оценка материала:

5.00 / 1
В НАН України обіцяють COVID-вакцину до кінця року 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.05.2021 610
Еще материалы раздела «Суспільство»