НОВИНИ ДНЯ: Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб Українивсі новини дня
Політика
Україна
09.05.2021 488

Поліція розповіла про порушення на День пам'яті

Поліцейські 9 травня з усієї території України відкрили три кримінальні провадження за використання символіки тоталітарних режимів і склали один адмінпротокол на чоловіка, який використовував нацистське вітання.

Про це заявив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич під час селекторної наради оперативних штабів, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Так, в Миколаївській області місцева мешканка на даху будинку закріпила прапор червоного кольору з комуністичною символікою і встановила дві фотографії з георгіївською стрічкою. А в Житомирській області на території ТОВ Автомир на прапорній щоглі один із співробітників розмістив прапор червоного кольору з комуністичною символікою. Також в Запоріжжі біля пам'ятника "Воїнам-автомобілістам" невідомий закріпив прапор червоного кольору з написом "Полк перемоги 1941-1945".

"За всіма випадками поліцією порушено кримінальні провадження у ч.1 ст. 436-1", - сказав Фацевич.

У МВС також додали, що в Києві поліцейські також склали адмінпротокол на чоловіка, який використовував нацистське вітання під час заходів.

Під час акції біля парку Вічної Слави одного з учасників притягнули до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство. На нього склали адміністративний протокол за ст. 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Працівники поліції встановили особу правопорушника. Ним виявився 16-річний місцевий житель.

Оценка материала:

5.00 / 1
Поліція розповіла про порушення на День пам'яті 5.00 5 1
Політика / Україна
09.05.2021 488
Еще материалы раздела «Україна»