<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
09.05.2021 2690

Лукашенко підписав документ про передачу влади на випадок своєї смерті

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав декрет Про захист суверенітету і конституційного ладу, яким передбачається передача президентських повноважень Раді безпеки в разі загибелі глави держави.

Про це повідомила в неділю прес-служба президента.

"Документом передбачається, що в разі загибелі Глави держави внаслідок замаху, здійснення акту тероризму, зовнішньої агресії, інших насильницьких дій всі державні органи та їх посадові особи діють відповідно до рішень Ради Безпеки, на засіданнях якої головує Прем'єр-міністр", - йдеться в повідомленні.

При цьому на території країни негайно вводиться надзвичайний або військовий стан, а Радою Безпеки визначається перелік заходів щодо їх забезпечення. Рішення Ради Безпеки є обов'язковими для всіх і підлягають безумовному виконанню.

Основним питанням буде питання проведення виборів. Рада Безпеки з участю губернаторів прийме рішення про їх проведення.

"Декрет спрямований на збереження незалежності та суверенітету країни. Декрет набуває чинності з моменту його підписання", - додали в прес-службі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Лукашенко підписав документ про передачу влади на випадок своєї смерті 5.00 5 1
Політика / Світ
09.05.2021 2690
Еще материалы раздела «Світ»