<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.05.2021 484

Україна отримає цьогоріч 20 мільйонів доз вакцини Pfizer – міністр

Україна отримає у 2021 році 20 мільйонів доз вакцини Pfizer-BioNTech.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє Укрінформ.

Загалом, за його словами, МОЗ законтрактувало 42 млн доз вакцин проти коронавірусу, які мають бути поставлені у 2021 році. Серед них - 8 млн доз вакцини у межах глобальної ініціативи COVAX, 32 млн доз вакцини — за прямими контрактами між виробниками і Україною. З них 20 млн доз вакцини Pfizer-BioNTech, 10 млн доз вакцини американської компанії Novavax, яка буде вироблятися на потужностях індійського Інституту сироватки крові, а також вакцини AstraZeneca як за прямими контрактами, так і в межах COVAX, і вакцини китайської компанії Sinovac.

Міністр наголосив, що цієї кількості вакцини проти COVID-19 достатньо для щеплення більшості дорослого населення країни у 2021 році.

Водночас, за його словами, уряд прагне збільшити поставки в Україну вакцини проти коронавірусу до 48 млн доз для щеплення 70% дорослого населення країни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна отримає цьогоріч 20 мільйонів доз вакцини Pfizer – міністр 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
11.05.2021 484
Еще материалы раздела «Суспільство»