НОВИНИ ДНЯ: Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українцівсі новини дня
Політика
Світ
11.05.2021 895

Генсек ООН оцінив можливість розміщення миротворців на Донбасі

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш вважає дуже малоймовірним досягнення в найближчому майбутньому консенсусу з питання про можливе введення і розміщенні миротворчих сил на Донбасі.

Про це Гутерреш заявив в інтерв'ю російським ЗМІ.

При цьому він зазначив, що в ООН підтримують повне виконання мінських домовленостей і виступають за збереження "нормандського формату".

"Звичайно, ми стурбовані нещодавньою ескалацією, порушенням домовленості про припинення вогню. Розраховуємо, що настана деескалація і режим припинення вогню буде повністю дотримуватися", - підкреслив Гутерреш.

Що стосується відправлення миротворчих сил ООН в Україну, то це він назвав найближчим часом малоймовірним.

"Існують дуже різні точки зору щодо того, який мандат і яку роль могли б грати миротворчі сили в Україні. Навряд чи згода буде досягнута в найближчому майбутньому", - сказав генсек міжнародної організації.

Оценка материала:

5.00 / 1
Генсек ООН оцінив можливість розміщення миротворців на Донбасі 5.00 5 1
Політика / Світ
11.05.2021 895
Еще материалы раздела «Світ»