<
НОВИНИ ДНЯ: Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєнні  Які обмеження для чоловіків за кордоном в новому законі про мобілізацію: перелік  Ці супи не дадуть стати стрункими: які обрати натомість  Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваність  Спека чи зливи: що чекати від літа-2024   Командувач Нацгвардії: для окупації Харкова ворогу потрібні рокивсі новини дня
Політика
Україна
11.05.2021 975

Медведчуку оголосили про підозру в державній зраді. Його шукає СБУ

Народному депутату від "Опозиційної платформи - За життя" Віктору Медведчуку оголосили підозру в державній зраді. Таку ж підозру оголосили його соратнику Тарасу Козаку.

Про це РБК-Україна повідомило джерело в правоохоронних органах.

Відзначимо, сьогодні генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що підписано підозри народним депутатам М і К. Джерело РБК-Україна підтверджує, що мова йде про Медведчука і Козака.

Згідно ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, такий злочин карається позбавленням волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, сьогодні Венедіктова заявила, що вирішила взяти на себе відповідальність і повідомити про підозри народним депутатам. Вони підозрюються в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в Криму.

Також повідомлялося, що сьогодні СБУ прийшла до Медведчука з обшуками. Генпрокурор, не називаючи його прізвища в повній формі, натякнула, що його місцезнаходження не встановлено, тому СБУ вживаються заходи для вручення йому клопотання про тримання під вартою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Медведчуку оголосили про підозру в державній зраді. Його шукає СБУ 5.00 5 1
Політика / Україна
11.05.2021 975
Еще материалы раздела «Україна»