<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закускивсі новини дня
Політика
Україна
11.05.2021 1886

В Україні хочуть розширити коло претендентів на посади держслужбовців

В Україні хочуть розширити коло претендентів на посади державних службовців. Комітет з питань організації держвлади рекомендує парламенту ухвалити відповідний законопроект №4361.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Під час підготовки законопроекту до другого читання від нардепів надійшло 40 пропозицій.

До другого читання документу зберегли положення ухваленої в першому читанні редакції. Згідно з нею, досвід заняття адвокатською, нотаріальною діяльністю, діяльністю арбітражних керуючих визнається загальною вимогою для претендентів на посади держслужбовців, як альтернатива досвіду роботи на керівних посадах.

Крім того, Кабінету міністрів доручили затвердити критерії, на підставі яких визначається відповідність досвіду кандидатів щодо наявності досвіду роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності. Також уряд має унормувати питання оплати праці держслужбовців Представництва президента в Криму.

"За результатами обговорення комітет ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти проект закону (№4361) в другому читанні та в цілому", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, на початку лютого Рада схвалила за основу відповідні зміни до закону про державну службу.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні хочуть розширити коло претендентів на посади держслужбовців 5.00 5 1
Політика / Україна
11.05.2021 1886
Еще материалы раздела «Україна»