<
НОВИНИ ДНЯ: Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
12.05.2021 11740

Ізраїль назвав умову припинення ударів у відповідь

Ізраїль завдаватиме ударів по сектору Газа до досягнення повної "тиші".

Про це в середу, 12 травня, заявив міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц, повідомляє The Jerusalem Post.

"Армія оборони Ізраїлю продовжить атакувати і принесе повний та довгостроковий мир. Тільки коли ми досягнемо цієї мети, ми зможемо говорити про "тишу". Наразі немає дати закінчення атак", - сказав він.

Ганц зазначив, що за останні кілька годин армія Ізраїлю здійснила серію серйозних атак.

"Ми атакували загони командирів і значну інфраструктуру ХАМАС, і ми продовжимо захищати всіх жителів Ізраїлю", - сказав міністр.

"Ізраїль не братиме до уваги моральні проповіді від будь-якої організації або установи про право захищати ізраїльських громадян", - додав він.

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що завдала ударів по об'єктах ХАМАС у Секторі Газа, внаслідок чого була знищена установка для запуску ракет, а також ліквідований один з терористичних загонів.

"Ми щойно знищили установку для запуску ракет ХАМАС, з якої збиралися запустити 10 ракет по ізраїльських сім'ях та будинках у містах Ашдод і Ашкелон", - йдеться в повідомленні.

Тим часом ЗМІ публікують відеозвернення ХАМАС, який погрожує подальшими ударами по Ізраїлю.

"Ми продовжуємо наш джихад, і ми продовжуємо цю битву, і ми не відступимо у своєму спротиві, якою б ціною і жертвами не був, і ми доведемо усьому світові, що Газа з її опором застромить меч в Єрусалим. Аллах Акбар", - наводять слова радикалів ЗМІ.

Також у ХАМАС заявили, що не бояться ядерної зброї Ізраїлю і заявляють, що у них скоро теж буде таке.

З сектора Газа тривають пуски ракет по території Ізраїлю.

За даними армії Ізраїлю, з 10 травня з боку сектора Газа випущено близько 1050 ракет і снарядів, 85-90% з них перехоплені системою ППО Залізний купол.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ізраїль назвав умову припинення ударів у відповідь 5.00 5 2
Політика / Світ
12.05.2021 11740
Еще материалы раздела «Світ»